Willekeurige Foto's

e_foto-014.JPG

Calendar

July 2017 August 2017
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Week 26 1 2
Week 27 3 4 5 6 7 8 9
Week 28 10 11 12 13 14 15 16
Week 29 17 18 19 20 21 22 23
Week 30 24 25 26 27 28 29 30
Week 31 31

Statistieken

Leden: 10118
Artikelen: 230
Links: 10
Bezoekers: 15981814
Home arrow Vermist
Vermist Afdrukken E-mail

SBS Belgium investeert in Vlaamse fictie onder de noemer ‘Vermist’. Vermist gaat over de zestienjarige Evi (Céline Laenen) die in een discotheek betrapt wordt door haar vader (Filip Peeters) en daarop wegloopt. Op zich niet echt verontrustend voor een puber maar Walter Sibelius (Koen De Bouw), teamleider van de Cel Vermiste Personen, neemt het zekere voor het onzekere en de Cel start een onderzoek. Als later die nacht de wagen van haar vriend wordt bovengehaald uit het kanaal zonder een spoor van Evi, zetten ze de zoektocht naar het meisje verder. Ze ontdekken o.a. dat de relatie tussen Evi en haar ouders verstoord is, dat de vader geen sluitend alibi heeft op belangrijke momenten na haar verdwijning, dat ze vervreemd is van familie en vrienden en gesignaleerd is op sexfeestjes. En wie is die nieuwe onbekende vriend waar ze dure cadeautjes van kreeg?

Het hart van Ricus Jansegers, Gedelegeerd bestuurder van SBS Belgium, lag altijd al bij fictie. Door de aankoop van sterke series zoals CSI en Lost heeft SBS een lijn gelegd die men verder tracht te volgen. De mensen zitten niet te wachten op een variant van de reeds bestaande fictiereeksen dus moeten we met iets anders komen, aldus Ricus Jansegers. SBS heeft de lat dan ook héél hoog gelegd wat Vlaamse fictie betreft en altijd drie prioriteiten gesteld: sterke verhalen, de sterkst mogelijke cast én met de hoogst mogelijke ‘production value’. De ‘Cel Vermiste Personen’ van de Federale Politie werd gekozen als centraal gegeven voor de film alsook voor de serie. Deze keuze staat dan ook garant voor sterke en beklijvende verhalen. Met Koen De Bouw, Joke Devynck, Stan Van Samang, Kevin Janssens en Cathérine Kools als hoofdcast heeft SBS uiteraard een ‘dream-team’ in huis gehaald. Met filmmakers als Jan Verheyen, DOP Frank van den Eeden, art director Kurt Loyens enz. worden de vooropgestelde eisen op gebied van ‘high production value’ meer dan ingevuld.

Voor Jan Verheyen is de cirkel een beetje rond nu. Nadat de openbare en commerciële omroep grote stappen hebben gezet in de volwassenwording van de Vlaamse fictie op televisie is Jan namens de sector enorm verheugd dat ook SBS zich wil manifesteren op het vlak van fictie, televisie en langspeelfilm. SBS was ook één van de grote investeerders van Firmin van Dominique Deruddere met Chris Van Den Durpel. Met Vermist is het ook belangrijk te onderstrepen dat er naast de sterke cast, waar ik enorm fier op ben, er ook nieuw en jong talent meespeelt waaronder Céline Laenen die de rol speelt van het vermiste meisje Evi, aldus Verheyen.

Alles begint altijd met een scenario. De scenaristen Philippe De Schepper en Bas Adriaensen hebben maandenlang doorgebracht met de mensen van de Cel Vermiste Personen en zijn teruggekomen met ongelooflijke waargebeurde verhalen en hebben die gedistribueerd in een langspeelfilmscenario en 9 afleveringen voor de televisiereeks. De scenaristen hebben de volledige medewerking gekregen van teamleider Alain Remue en zijn rechterhand Guido van Rillaer van de Cel Vermiste Personen die hen betrokken bij alle verhalen achter elke vermiste persoon. Er moet wel volledigheidshalve vermeld worden dat de scenaristen, met toestemming van de Cel, hun functie in het scenario om dramatische redenen hebben uitgebreid tot een eerstelijnsdienst, die ook verhoren en het politieonderzoek voor haar rekening neemt. In werkelijkheid zorgt de Cel Vermiste Personen voor steun en expertise en werken zo als draaischijf binnen de politiediensten. Alain Remue en zijn medewerkers van de Cel Vermiste Personen steunen dit project voor de volle 100 procent en hebben er met veel genoegen aan deelgenomen.

Foto's van Vermist vind je hier !

Release: 31 oktober 2007

 

Interessante Links